MAMAK'TA ÜCRETSİZ AŞI KAMPANYASI

Mamak Belediyesi her yıl düzenli olarak evcil hayvanlara yönelik olarak gerçekleştirdiği ücretsiz kuduz aşısı kampanyasını bu yılda yapıyor.

1.07.2014 11:47:08 0
 MAMAK

Mamak Belediyesi her yıl düzenli olarak evcil hayvanlara yönelik olarak gerçekleştirdiği ücretsiz kuduz aşısı kampanyasını bu yılda yapıyor. Hayvanlar için en büyük risklerden biri olan kuduza karşı yapılan ücretsiz aşı kampanyasıyla Mamak’ta bulunan kedi ve köpekler kuduza karşı aşılanıyor. Aşı kampanyası Temmuz Ayı’nın ortasına kadar Mamak’ta bulunan çeşitli mahallelerde devam edecek. Aşı kampanyası; Ortaköy, Gökçeyurt, Lalahan, Karşıyaka, Kutludüğün, Dostlar, Araplar ve Kızılcaköy mahallelerinde hafta içerisinde belirlenen günlerde yapılacak. Her gün ayrı bir mahallede aşılama yapan Mamak Belediyesi veterinerleri ayrıca aşıya getirilen hayvanların sağlık kontrollerini de yapıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Evcil hayvanı olan vatandaşlarımız hem aile bireylerinin sağlığı için hem de hayvanın sağlığı için düzenli olarak evcil hayvanlarının aşılarını yaptırmalı. Bu noktada bizler evcil hayvanlar için en büyük ve en tehlikeli risk olan kuduza karşı aşı kampanyası düzenliyoruz. Kedi veya köpek besleyen bütün hayvan severleri ücretsiz aşı kampanyasından faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Genel sağlık taraması da yapılıyor

Mamak Belediyesi’nin yaptığı ücretsiz kuduz aşısı kampanyası hakkında detaylı bilgiyi 368 18 12 numaralı telefondan alabilir. Mamak Belediyesi mahallelerde yaptığı aşılama çalışması için vatandaşlardan herhangi bir ücret talep etmiyor. Veteriner hekimler tarafından yapılan aşılama esnasında hayvanların genel sağlık durumları da kontrol ediliyor ve problem bulunan hayvanlara müdahale edilerek tedavileri gerçekleştiriliyor.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-MAMAK


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88